divendres, 19 d’abril del 2013

LA FCC A L'ASSEMBLEA GENERAL DE LA FEDERACIÓ INTERNACIONAL DE CINECLUBS A TUNISIA

La Federació catalana de cineclubs (FCC) ha participat a Tunisia de dos esdeveniments importants: el Foro Social Mundial i l’Assemblea General de la Federació internacional de cineclubs (FICC). Aquesta reunió històrica a Àfica i en el món àrab, especialment en el marc tunisià que viu immers en un procés revolucionari per la lluita d’una democràcia pròpia, atorgava un marc polític i social que ens va impressionar. L’equip organitzatiu de joves ens demostrà la força d’aquest poble. Volem agraïr des de la FCC el treball de l’organització dels amics i companys de la Federació tunesina de cineclubs. Mai en els últims 10 anys havíem pogut assistir a una trobada cineclubista internacional en el que es disposés d’una setmana per treballar. Va ser una gran oportunitat per debatre i conèixer realitats cineclubistes molt diferents. També va ser un rècord de participació en quant a països representats i a nombre de delegats. L’apertura a noves persones i noves generacions garantitza el futur de la FICC. Les persones que es van incorporar al nou comitè executiu representen a aquestes noves generacions. Les diferents taules de treball, la lectura dels informes de les diferents federacions i socis membres ens permeten constatar que el cineclubisme és un fenomen global, ric en la seva diversitat i que comparteix problemes comuns, especialment els que tenen que veure amb l’accés a les pel•lícules. Dins aquesta diversitat, la FCC va participar representant la realitat del cineclubisme català. Els delegats varen confiar en la continuïtat de la FCC dins el càrrec de Secretari General. Molts són els reptes de futur, com consolidar l’oficina de Barcelona i aconseguir finançament pels projectes de la FICC. Amb els ànims i l’energia renovada esperem que l’aportació de la FCC a la FICC estigui a l’alçada dels cineclubs de Catalunya. Aquest document vol ser la crònica. 

Seguiu llegint... 

La Federació catalana de cineclubs (FCC) ha participat a Tunisia de dos esdeveniments importants: el Foro Social Mundial i l’Assemblea General de la Federació internacional de cineclubs (FICC). Aquest document vol ser la crònica. 
FORO SOCIAL MUNDIAL 
Del 28 al 30 de març, la FCC va participar al Foro Social Mundial presentant la nostra iniciativa internacional CINESUD. Aquesta iniciativa, que rep l'acompanyament de la Federació internacional de cineclubs (FICC), vol difondre films de difícil distribució entre cineclubs de tot el món. L'accés a la cultura cinematogràfica és una eina fonamental per a la construcció democràtica en les nostres societats. Sovint els films no troben al seu públic ja que no poden accedir a les xarxes de distribució habituals, que es mouen naturalment amb una intencionalitat lucrativa. CINESUD vol promoure un tipus de cinema alternatiu entre el qual predomina el curt i el documental i al qual li resulta molt difícil traspassar les fronteres nacionals. La projecció de films CINESUD, a través de la plataforma internacional dels cineclubs, assegura la possibilitat de debat i intercanvi d'opinions al finalitzar les projeccions. El dia 29 de març va tenir lloc a Tunísia i dins de les activitats del Fòrum Social Mundial una taula rodona per presentar el projecte on van participar Marcela Aguilar (CINESUD a Colòmbia), Claudino de Jesus (President de la Federació internacional de cineclubs (FICC ) - Brasil) i Julio Lamaña - Catalunya (Responsable CINESUD a Europa i nord d'Àfrica). Així mateix es van projectar dos programes del catàleg CINESUD. Una retrospectiva sobre el realitzador iranià Kamran Shirdel i el documental "Jerusalem: les veus de l'ocupació" de l'ONG Associació catalana per la pau. 

ASSEMBLEA GENERAL DE LA FEDERACIÓ INTERNACIONAL DE CINECLUBS 
Tres persones de la FCC vam assistir: la Rosa Llinàs com a Presidenta de l’entitat, Julio Lamaña, com a Secretari General de la FICC i l’Olga Iglesias en qualitat d’observadora. Veiem una crònica dels treballs realitzats. 

 ELS TREBALLS 

1 d’abril 2013.- 
Reunió del Comitè Executiu de la FICC sortint. Aquesta era l’última reunió del Comitè, essencialment destinada a preparar els treballs de l’Assemblea durant els dies següents. Es presentà la candidatura de la Federació de cineclubs del Nepal per ser afegida a la resta de membres provisionals i es van presentar els informes de cada membre de l’EC que serien presentats a l’Assemblea General (AG). 

Al vespre va tenir lloc la inauguració de l’AG amb la presència del Ministre de Cultura de Tunísia i altres personalitats. Va haver un concert amb un cantautor tunisià que va cantar cançons protesta de diversos països del món. 

 2 abril 2013 
 Al matí van tenir lloc les reunions dels grups de la FICC. La catalana treballa oficiosament amb el grup Llatinoamericà ja que des de fa anys treballem plegats en projectes comuns com pot ser Cinesud o l’organització de les trobades iberoamericanes de cineclubs. Donat que érem vàries persones de la FCC també vam participar de la reunió del grup Europeu. 

Grup Llatinoamericà. En aquesta AG hi havia un gran nombre de països llatinoamericans que presentaven la candidatura a ser membres plens: Bolívia, Xile, Equador i Puerto Rico. També Cuba, que feia anys que no participava d’aquestes reunions, tornava a la FICC. Tots ells van presentar les activitats als seus països constatant la varietat i la diversitat del moviment cineclubista a Llatinoamèrica. El cineclub de la Cinemateca Nacional de Equador presentà la seva intenció d’organitzar una trobada internacional de cineclubs al 2014 i es va presentar per imprimir almenys els dos propers números dels “quaderns dels cineclubs”del qual la FCC treballa en el comitè de redacció. Brasil va anunciar una propera trobada de cineclubs iberoamericans a Porto Alegre per finals d’aquest any. Altres reunions informals del grup van tenir lloc en altres moments de les jornades. 

Grup Europeu.- Va sorgir una iniciativa per unificar els diferents grups europeus en un de sol. Reunificar el grup mediterrani, el grup Europa central i de l’est i el grup nòrdic. Finalment es va decidir que el grup nòrdic continuaria com fins ara i els altres dos grups s’unificarien. La primera reunió va servir per fer uns primers contactes entre els delegats. Altres reunions informals van tenir lloc en altres moments de les jornades.

 A la tarda tots els delegats es van trobar per escoltar els informes dels secretaris dels grups. Mentre s’organitzava aquesta AG es va pensar en la importància de que les federacions també poguessin presentar un petit informe de les seves activitats. Es va preparar un qüestionari. Durant la tarda doncs es van poder escoltar part d’aquests informes, els quals seran editats en un número especial dels “Quaderns del cineclubs” que integrarà tota la informació generada en aquesta AG. La lectura d’aquests informes de les federacions va constatar les preocupacions comunes com l’accés a les pel•lícules i les formes de col•laboració per aconseguir-les i les diferents formes de treballar segons els continents. També es va debatre sobre la necessitat de la col•laboració econòmica del públic per mantenir l’independència del cineclub. Postures contraposades sobre aquest aspecte varen manifestar unes diferències en aquest punt. L’informe de la FCC va ser llegit per la nostra presidenta, na Rosa Llinàs. 

Els informes del Comitè executiu, tant dels secretaris de grups, del “Main office”, com dels “special duties” els podeu consultar aquí i en la web de la FICC http://infoficc.wordpress.com 

3 d’abril 2013  
Al matí del tercer dia començaven els treballs del “Forum mundial del cineclubisme” pensat com a taules rodones per conèixer la situació del cineclubisme en el nostre temps i especialment en el món àrab i Africà. La taula del matí estava dedicada a conèixer la realitat del cineclubisme Africà i vam poder escoltar les interessants aportacions de la delegada marroquina Amina Saibari que va incidir en la importància del cineclubisme marroquí en l’alliberament de la dona ja que sovint els cineclubs eren els únics espais on les dones podien anar. Sobre la idea del cineclub com a cultura d’emancipació s’obre un debat sobre la identitat i com els cineclubs són espais de construcció d’identitats tot fomentant el sentiment de pertinència a un col•lectiu associatiu. El delegat de Burkina Fasso, Casimir Yameogo ens va mostrar el difícil panorama en Burkina Fasso, la dificultat econòmica per promoure activitats cineclubistes. Constata la necessitat d’estendre el moviment per altres països d’Àfrica donada la poca presència d’aquest continent en la FICC. Es comenta la necessitat de col•laborar amb els festivals africans importants com el FESPAKO de Burkina Fasso o les Jornades Cinematogràfiques de Cartago a Tunis com una forma de potenciar les sinergies. El delegat Aziz Arbai, del Marroc proposa la creació de una xarxa de cineclubs africana per afavorir els intercanvis. Felipe Macedo comenta els aspectes positius a l’Africà pel cineclubisme. Ja que hi ha poques sales de cinema, els cineclubs poden ocupar aquest espai. 

Per la tarda es van procedir a la lectura dels informes dels membres del Comitè Executiu i la segona part dels de les diferents federacions. 

 4 d’abril 2013 
Dijous al matí estava dedicat al coneixement del cineclubisme tunisià dins les taules del Fòrum mundial. Els ponents ens van acostar a la realitat del cineclubisme a Tunísia en el que existeixen més cineclubs que sales de cinema. Tant des d’un punt de vista històric fent un repàs per la història del cineclubisme tunesí com posant-nos en antecedents dels treballs que en paral•lel s’estaven fent en una sala contigua a la nostra. Es va evidenciar l’entusiasme d’un moviment cineclubista molt jove que encara un futur cineclubista des d’un moviment general d’esquerres post-revolucionari. El debat va girar en torn de la cinefília i de les diferents formes d’entendre-la. En un país com a Tunísia, amb clares influències franceses, la cinefília com “amor al cinema” s’entén de forma diferent en altres països. Aquesta part del debat ens va portar al final dels treballs del matí. 

 A la tarda teníem una sessió anomenada “Planificació estratègica de la FICC” on es volia plantejar què pensaven els delegats de la FICC i cap a on volien que la FICC anés en els propers dos anys. Anteriorment s’havia passat un document. 

Els delegats d’Equador van demanar ajut a la FICC per organitzar una trobada internacional el 2014 i va insistir en la importància de generar publicacions cineclubistes de reflexió. Com que ells tenen facilitat per realitzar publicacions es van proposar per editar el proper número dels “Quaderns dels cineclubs”. 

El delegat de Burkina Fasso Casimir Yameogo proposa la necessitat que la FICC col•labori amb ells per incrementar la presència de federacions de cineclubs de l’Àfrica negra a la FICC. 

La delegada suïssa Eva comenta la importància de la solidaritat entre federacions de diferents continents i amb possibilitats econòmiques diferents. 

 El delegat de Brasil Luiz Cassol comenta la necessitat d’organitzar trobades “virtuals” per tractar d’assumptes concrets. Es podria utilitzar Skype, plantejar un tema i coordinar que la trobada quedés enregistrada. 

Felipe Macedo proposa que els “Quaderns dels cineclubs” sigui una publicació oficial de la FICC amb dos anys com a mínim. 

Ramzi Laâmouri de Tunisia comenta la necessitat de generar un informe financer per poder incrementar els ingressos, que actualment són pocs. Comenta la necessitat de diversificar els ingressos que actualment són únicament el de les quotes dels afiliats. L’organització de l’AG a Tunisia ha estat molt difícil econòmicament. Proposa la creació d’un secretariat permanent que sigui en la Federació que organitzi la AG i duri fins la següent assemblea. 

Chokri Mediouni de Tunísia insisteix en la importància del Premi Quijote de la FICC i en la necessitat de recuperar el Festival Internacional de cineclubs que s’organitzava a Itàlia anys enrere amb els premis Quijote de l’any. També vol proposar que un dels punts de la nostra constitució faci referència a la lluita contra la violàcia. 

El president de la FICC, Claudino de Jesus comenta que un canvi en els Estatuts necessita d’una Assemblea per fer-hi modificacions. Proposa que la proposta de Chokri s’incorpori a la Carta final de Cartago. Creu que el premi Quijote hauria d’estar dotat d’una quantitat de diners. El president comenta la necessitat de treballar en el cens dels cineclubs que conformen la FICC. Hem de saber a quants cineclubs representem. 

Olga Iglesias, de la FCC comenta la importància d’obrir els treballs de la FICC a altres persones de les federacions. Insisteix en la importància de reforçar la comunicació interna i externa. Proposa que el logotip de la FICC i les informacions que genera la FICC ha d’arribar als cineclubs. Proposa reforçar els intercanvis entre els grups. Explica algunes iniciatives dins la FCC com el projecte “Per estrenar” o la col•laboració amb la “Mostra de cinema àrab” que va fer que dos persones de la federació de cineclubs de Tunisia poguessin venir a Barcelona. Proposa potenciar CINESUD com a plataforma d’intercanvi i apropar-se a altres entitats com escoles de cinema i altres professionals del món del cinema. Planteja la necessitat de que la FICC es plantegi el tema dels subtítuls de pel•lícules de cinesud o altres per afavorir la circulació. 

Ryan Reynols de la Federació de cineclubs de Nova Zelanda llença la pregunta de què volem de la FICC més de 60 anys després del seu naixement. Comenta que ell va conèixer la FICC el 2010 i que no sabia res abans. Que el que ell pensava que era local era de veritat global. Creu necessari els intercanvis de pel•lícules i posa a disposició de Cinesud un programa de curts de Nova Zelanda. 

Marcela Aguilar, representant de Cinesud Colòmbia proposa la necessitat de treballar en el camp dels nens i joves. I que seria molt important accedir a les pel•lícules realitzades per a aquest públic i que pugui circular entre les federacions. També comenta com està treballant Cinesud a Colòmbia. Primer a partir d’una convocatòria per tal arribin materials i després un circuit de films cinesud entre els cineclubs de Colòmbia. 

Felipe Macedo proposa fomentar mercats de films en els esdeveniments organitzats per la FICC. Un “cinesouck” que es podria organitzar en la propera AG. 

Alfredo Scaglia de la Federació Argentina de cineclubs creu que s’han de recollir les històries del cineclubisme de cada país a través de la revista “Quaderns dels cineclubs”. 

Alvaro Valenzuela del Cineclub de la Universidad de Chile proposa que la FICC ajudi a difondre el cineclubisme dins la formalitat, ja que a molts països es treballa de forma informal i va en detriment del creixement del cineclubisme en aquells països. 

Joao Paulo Macedo comenta que s’ha de disponibilitzar els premis Quijote per ser distribuïts ja que hi ha alguns que ja no tenen distribuïdor. Es podria recuperar alguns premis Quijote dels últims 10 anys i intentar una distribució. 

En aquest moment de les discussions, arribà Paolo Minuto, expresident de la FICC. L’actual president Claudino de Jesus el convida a pujar a la taula. Paolo Minuto llença la idea de reflexionar sobre la responsabilitat de la FICC per distribuir films entre els països membres. Cinesud pot ser la solució per la distribució d’aquests films entre federacions membres. També comenta la importància de considerar les diferents formes en les que el públic col•labora econòmicament. Que s’han de buscar diferents formes de pagament quan el públic no pot pagar en alguns països. Que els cineclubs tenen el deure i la responsabilitat d’ofertar films alternatius als que es mouen de forma habitual. 

El president Antonio Claudino de Jesus va prendre la paraula per escriure un text dedicat a Paolo Minuto. Era el pas previ al lliurament del premi especial Don Quijote pel treball de tota una vida al expresident Paolo Minuto. Va ser un moment d’alegria compartit per tots els delegats. 

 Chokri Mediouni comenta la importància de que els cineclubs mantinguin la seva independència ja que dependre d’ajuts públics de vegades pot incidir en una manca de llibertat. 

Joao Paulo Macedo comenta sobre la importància de tenir un treball professional dins l’oficina administrativa de la FICC. Creu que és necessari però que aquesta ha de treballar en projectes concrets i en projectes que siguin realitzables. No massa complexos. 

Luiz Cassol comenta en aquest sentit la importància de que l’oficina pugui ser itinerant acompanyant la feina del Secretari General. 

El president de la FICC, Claudino de Jesus comenta que la seva experiència com a productor és que l’oficina administrativa de la FICC ha de treballar en la captació de fons i ha d’estar lligat al secretari General. 

Gabriel Rodríguez comenta la importància de la web de la FICC com la eina que ha de permetre mostrar tots els treballs de la FICC. Així, fa una presentació online de la proposta de la nova plana web de la FICC i dels apartats que es volen treballar. L’adreça és http://infoficc.wordpress.com . També comenta que la nova web estaria vinculada a les xarxes socials com Twitter, Facebook o Flickr. 

Àlvaro Valenzuela comenta que la plana web de la FICC és molt important per poder arribar a les noves generacions i que la FICC hauria de destinar diners a aquesta activitat de comunicació. 

5 d’abril 2013 
Aquest va ser el dia de la visita turística. Acompanyats pel grup de la Federació de cineclubs de Tunísia varem visitar la Medina de Tunis (alguns van poder regatejar i comprar), varem anar al fantàstic Museu del Bardo en el seu nou edifici i després de dinar varem visitar Sidi Busaid i el museu de la música. Després encara alguns van poder fer algunes compres i vam tornar a l’hotel. Al vespre es van realitzar reunions informals dels diferents grups, especialment perquè l’endemà tindrien lloc les eleccions al nou Comitè Executiu. 

6 d’abril 2013 
Al matí s’havia preparat la taula rodona que havia de tractar del centenari del cineclubisme. Felipe Macedo, Gabriel Rodríguez i Germain Lacasse varen fer aportacions sobre la història del cineclubisme mundial d’un gran abast. Es va llençar la idea de que els cineclubs no neixen com es pensava fins ara els anys 20 sinó que ja existien abans dins d’un ambient obrer i anarquista. Es va parlar de les publicacions sobre cineclubisme i la importància de l’oralitat en el medi cineclubiste com aspecte fonamental per a la formació de públics. Aquestes ponències seran publicades en el número especial dels “Quaderns dels cineclubs”. 

Per la tarda arribava el moment de les eleccions al nou comitè executiu. Després d’aclarir alguns dubtes sobre l’informe financer comença el període d’eleccions. Va ser escollit com a secretari per aixecar acte, en Atle Hunnes de Noruega. Aquesta acta serà enviada més endavant en quant es disposi. Les persones que es proposaven al càrrec tenien un moment per proposar les seves línies d’acció. Es van aprovar els nous membres de la FICC: Bolivia, Equador, Filipines, Nepal, Puerto Rico, Sri Lanka, Ukaïna i Xile. Benvinguts! 

Els resultats de les eleccions varen ser: 
Cultural President Luce Vigo – France MAIN OFFICE President Claudino de Jesus – Brasil Vice-President Golam Rabbany Biplob – Bangladesh Secretary General Julio Lamaña – Catalonia – Spain Treasurer Ramzi Laamouri – Tunisia- SECRETARIES GROUPS AFRICAN GROUP Amina Saibari – Morocco- ASIAN PACIFIC GROUP Rajesh Gongaju – Nepal EUROPE GROUP André Viane – Portugal LATIN AMERICAN GROUP Cristina Marchese – Argentina NORDIC EUROPE GROUP Maeve Cooke – Ireland SPECIAL DUTIES ARCHIVE Robert Richter – Switzerland RESEARCH AND PUBLICATIONS Ryan Michael Reynolds – New Zealand CHILDREN AND YOUTH FILMS Kim Brunn – Denmark COMMUNICATION Gabriel Rodriguez – Mexico SECRETARIAT AND JURY ADMINISTRATION Joao Paulo Macedo – Portugal Atle Hunnes Isaksen – Norway 

 Al final de la tarda es va presentar la “Carta de Cartago”, un document de consens que vol deixar constància dels treballs i de les intencions del moviment cineclubista internacional. Aquest va ser el text aprovat: 

 CARTA DE CARTAGO de la Federació Internacional de Cinema Clubs

Reunits al Centre Cultural Internacional de Hammamet de l'1 al 7 d'abril de 2013, representants de cineclubs, federacions, cinemateques, associacions i cineastes de 36 països que van participar de l'Assemblea General de la Federació Internacional de Cineclubs i en el Fòrum Mundial de Cineclubs, commemorant el centenari del cineclubisme, llancem aquesta Carta de Cartago, per tal de reivindicar la diversitat dels cineclubs al voltant del món i reconèixer el lideratge de la Federació Tunisiana de Cineclubs en l'organització del moviment associatiu del públic a l'Àfrica, així com el seu paper en el món àrab com a promotor d'un canvi social i una revolució pacífica protagonitzada per la societat civil. La FICC subratlla el paper que ha jugat el Ministeri de Cultura de Tunísia en la valoració del cineclubisme i la convicció del seu rol en la vida comunitària, acollint els representants de cineclubs de tots els continents, reconeixent l'extraordinari valor cultural de la transformació de tota la societat. Sent aquest un exemple per a tots els estats per considerar la cultura com un agent d'enriquiment civil de la humanitat, la FICC es manifesta reconeixent la importància, tradició i perspectives del cineclubisme tunisià com un motor d'integració regional, cultural i a favor de pluralisme democràtic religiós i civil, reivindicant el paper de les dones en aquest procés així com l'articulació d'institucions i organitzacions socials. En adhesió a la Carta dels drets humans i reivindicant la carta de Tabor dels Drets del públic, reconeixem el nostre desafiament de comunicar, informar i difondre el patrimoni cultural de les nostres associacions,

 1. Ens oposem a les formes de monopoli, exclusió i censura per mitjà de la digitalització de les sales de cinema, així com l'ús indegut del vocable cineclub amb fins comercials.

2. Ens proposem organitzar i conduir el desenvolupament de línies editorials i d'investigació sobre la història del moviment cineclubista a tot el món.

3. Ens pronunciem per coordinar projectes permanents de formació de promotors culturals i formes de compartir al voltant del audiovisual que enriqueixin culturalment a la societat.

4. Ens manifestem a favor de l'organització d'entitats nacionals que permetin la interlocució de la societat amb els governs per tal de garantir l'accés als drets culturals a la informació i l'art. 

5. Reiterem als estats i els ministeris i agències d'educació de tot el món, la nostra recomanació per incloure l'ensenyament de l'audiovisual en tots els nivells de l'ensenyament i ens pronunciem per implementar projectes d'educació visual per a nens, joves i adults. 

Hammamet, Tunísia, abril 6, 2013

 7 d’abril 2013

Pel matí es va realitzar la reunió del nou Comitè Executiu mentre que la resta de delegats aprofitaven per visitar la Medina de Hammameth i uns estudis de cinema amb decorats de “Peplum”. 
En la reunió del Comitè es varen determinar les primeres accions de la FICC a desenvolupar en aquest període de dos anys que comença. 

Conclusions 

Aquesta reunió històrica a Àfica i en el món àrab, especialment en el marc tunisià, immers en un procés revolucionari per la lluita d’una democràcia pròpia atorgava un marc polític i social que ens va impressionar. L’equip organitzatiu de joves ens demostrà la força d’aquest poble. Volem agraïr des de la FCC el treball de l’organització dels amics i companys de la Federació tunesina de cineclubs. Mai en els últims 10 anys havíem pogut assistir a una trobada cineclubista internacional en el que es disposés d’una setmana per treballar. Va ser una gran oportunitat per debatre i conèixer realitats cineclubistes molt diferents. També va ser un rècord de participació en quant a països representats i a nombre de delegats. L’apertura a noves persones i noves generacions garantitza el futur de la FICC. Les persones que es van incorporar al nou comitè executiu representen a aquestes noves generacions. Les diferents taules de treball, la lectura dels informes de les diferents federacions i socis membres ens permeten constatar que el cineclubisme és un fenomen global, ric en la seva diversitat i que comparteix problemes comuns, especialment els que tenen que veure amb l’accés a les pel•lícules. Dins aquesta diversitat, la FCC va participar representant la realitat del cineclubisme català. Els delegats varen confiar en la continuïtat de la FCC dins el càrrec de Secretari General. Molts són els reptes de futur, com consolidar l’oficina de Barcelona i aconseguir finançament pels projectes de la FICC. Amb els ànims i l’energia renovada esperem que l’aportació de la FCC a la FICC estigui a l’alçada dels cineclubs de Catalunya. Julio lamaña 

AQUEST ÉS ELS PROGRAMA DE LES ACTIVITATS I ELS DELEGATS PRESENTS A L’ASSEMBLEA GENERAL DE LA FEDERACIÓ INTERNACIONAL DE CINECLUBS

 DELEGATES 

 Access CINEMA.- Ireland.- Maeve Cooke Access CINEMA.- Ireland.- Finola Costello Afghanistan Federation of Cinema Clubs.- Afghanistan.- Diana Saqeb Bangladesh Federation of Film Societies.- Bangladesh.- Golam Rabbany Biplob Bangladesh Federation of Film Societies.- Bangladesh.- Abdus Selim's British Federation of Film Societies United Kingdom.- Peter Cargin Bundesverband Jugend und Film e.V..- Germany.- Hauke Lange-Fuchs Bundesverband Jugend und Film e.V..- Germany.- Felix Arnold Cineclub Bravo.- México.- Gabriel Rodríguez Cinélibre.- Switzerland.- Eva Furrer-Haller Cinemaclab Kutaisi.- Georgia.- Tea Gabidzashvili Conselho Nacional de cineclubes do Brasil.- Brazil.- Luiz Alberto Brizola Cassol Conselho Nacional de cineclubes do Brasil.- Brazil.- Antonio Claudino de Jesus Danske Børne- og Ungdomsfilmklubber.- Denmark.- Kim Brunn Eesti Filmiklubide Selts.- Estonia.- Raivo Olmet Federação Portuguesa de Cineclubes.- Portugal.- André C. J. Viane Executive Committee IFFS.- Portugal.- João Paulo Macedo Federació Catalana de Cineclubs.- Catalonia-Spain.- Julio Lamaña Orozco Federació Catalana de Cineclubs.- Catalonia-Spain.- Rosa Llinàs Viola Federación Argentina de Cineclubes Argentina.- Cristina Marchese Federación Argentina de Cineclubes Argentina.- Alfredo Domingo Scaglia Federazione Italiana dei Circoli del Cinema.- Italy.- Elisabetta Randaccio Federation of Film Societies of India.- India.- Ramamoorthy Mani Federation of Film Societies of India.- India.- Kiran Shantaram Kathmandu Film Society.- Nepal.- Rajesh Gongaju Kelab Seni Filem Malaysia.- Malaysia.- Wong Tuck Cheong Magyar Filmklubok es Filmbaratok.- Hungary.- Krisztina Tajta New Zealand Federation of Film Societies.- New Zealand.- Ryan Michael Reynolds New Zealand Federation of Film Societies.- New Zealand.- Andrea Susan Haines Norsk Filmklubbforbund.- Norway.- Jon Edvard Iversen Norsk Filmklubbforbund.- Norway.- Atle Hunnes Isaksen Polska Federacja Dyskusyjnych Klubów Filmowych.- Poland.- Maciej Gil Tymoteusz Sveriges Förenade Filmstudios.- Sweden.- Torbjorn Kjellsson (IFFS auditor) Sveriges Förenade Filmstudios.- Sweden.- Marie Öhgren Federación de Instituciones de Cultura Cinematográfica del Uruguay.- Urugay.- Humberto Yamandú Testa Fédération des ciné-clubs du Burkina Faso.- Burkina Faso.- Yameogo Lamoussa Casimir Fédération des ciné-clubs du Burkina Faso.- Burkina Faso.- Ouattara Hakim Tidiane Federación de cineclubs de Cuba.- Cuba.- Lázaro Lorenzo Alderete Terry Fédération des ciné-clubs du Maroc.- Morocco.- Amina Saibari Croatian Film Clubs Association.- Croatia.- Etami Borjan Puerto Rico Cine Club.- Puerto Rico.- Caroline Gil Russian Federation of Film Societies.- Russia.- Alie Zabanbark Cineclub de la Universidad de Chile.- Chile.- Alvaro Nicolas Valenzuela Rocha Cineclub de la Cinemateca nacional de Ecuador.- Ecuador.- Laura Godoy Cineclub de la Cinemateca nacional de Ecuador.- Ecuador.- Wilma Grande Novoa Sri Lanka Federation of Film Societies.- Sri Lanka.- Ashley Malcolm Ratnavibhushana Cinemateca Boliviana.- Bolivia.- Elizabeth Carrasco Cinema Hall.- Ukrainia.- Illia Svidler Cinemanila International Film Festival Foundation. Philippines.- Amable 'Tikoy' R. Aguiluz VI 

ANOTHER GUESS 
Felipe Macedo (Forum mondiale) Brazil. Marcela del Pilar Aguilar Pardo (CINESUD) Colombia Paolo Minuto (Ex IFFS president) Italy. Aziz Arbai (Forum mondiale) Morocco Germain Lacasse (Forum mondiale) Canada 

OBSERVERS 
Sociedad de Cine de Puerto Rico.- Puerto Rico.- Alexandra L. Vega Federación Argentina de cineclubs Argentina.- María Cristina Yolanda Fracchiola Hungarian Federation of Film Societies.- Hungary.- Reka Szalkai Federazione Italiana dei Circoli del Cinema.- Italy.- Marco Asunis Federació catalana de cineclubs Catalunya - Catalonia - Spain.- Olga Iglesias North South University Cine and Drama Club.- Bangladesh.- Nasrin Pervin Southern Region of FFSI.- India.- Gangadhar Pandy Cinemaclab Kutaisi - Georgia - Tamari Zamtadadze 

Per trobar més informació I imatges de l’AG consulteu: http://infoficc.wordpress.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada